Η Ιστορία της Μουσικής 27 Φεβρουαρίου

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

    KL Gallery Web Radio Καθημερινά στις 08:00 – 10:00 – 12:00 – 16:00 – 18:00  Η Ιστορία της Μουσικής με την Villie Skordaki​ Συντονιστείτε τώρα και απολαυστε 24 ώρες γεμάτες με μουσική και τραγούδια,Τέχνη Πολιτισμό Ταξίδι

Συντονιστείτε……

     Η Ιστορία της Μουσικής 27 Φεβρουαρίου το  1954    Ο ιδρυτής του Rock συγκροτήματος Journey και κιθαρίστας των Santana, Neal Schon (Neal Joseph Schon) γεννήθηκε στο San Mateo της California. Κάποια στιγμή τον διεκδικούσαν οι Eric Clapton για τους Derek and the Dominos και Carlos Santana για το γκρουπ του, Santana. Μιας και ο Carlos Santana τον είχε ζητήσει πρώτος, ενσωματώθηκε στην μπάντα και συμμετείχε στα άλμπουμ «Santana III» και «Azteca». Αμέσως μετά δημιούργησε τους Journey.

 

 

    27 Φεβρουαρίου το  1957 Ο Othar Turner (1907-2003), ένας από τους τελευταίους μουσικούς του fife απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών στο Gravel Springs του Μισισίπι. Το μουσικό όργανο fife μοιάζει με το φλάουτο αλλά έχει πιο δυνατό και διαπεραστικό ήχο. Το συναντάμε συνήθως σε στρατιωτικά εμβατήρια και στρατιωτικές μπάντες. Ο Turner συνήθιζε να παίζει fife σε blues τραγούδια τη δεκαετία του ’20. Αναγνωρίστηκε πολύ αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Μαζί με τη μπάντα του, Rising Star Fife and Drum, κυκλοφόρησαν το 1998 το άλμπουμ «Everybody Hollerin’ Goat», από το οποίο το τραγούδι «Shimmy She Wobble» συμπεριλαμβάνονταν στο soundtrack της ταινίας του Martin Scorsese «Gangs of New York».

 

KL  Gallery Web Radio  24ωρες γεμάτες με μουσική και τραγούδια από τις Δεκαετίες 60s 70s 80s, με ειδικά αφιερώματα σε τραγούδια και συγκροτήματα, που έχουν γράψει την δική τους Ιστορία, που έχουν αντέξει στο χρόνο….

 

 

    27 Φεβρουαρίου το 1967    Οι Pink Floyd ηχογραφούν το πρώτο τους single «Arnold Layne». Οι ηχογραφήσεις του τραγουδιού έγιναν στα Sound Techniques Studios (29/01) και EMI Studios (27/02) του Λονδίνου. Το τραγούδι ήταν μια δημιουργία του Syd Barrett. Δεν συμπεριλήφθηκε στο πρώτο άλμπουμ «The Piper at the Gates of Dawn» αλλά ήταν από τα αγαπημένα τραγούδια των σκληροπυρηνικών φίλων του συγκροτήματος.

 

 

Η Ιστορία της Μουσικής 27 Φεβρουαρίου QUEEN   27 Φεβρουαρίου το 1984    Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ των Queen με τον τίτλο «The Works». Σε αυτό το άλμπουμ, το ηλεκτρονικό στοιχείο είναι περισσότερο εμφανές από όλα τα προηγούμενα. Ηχογραφήθηκε στα Record Plant και Musicland Studios από το Αύγουστο του 1983 έως τον Ιανουάριο του 1984. Ένα από τα τραγούδια που γνώρισαν ραδιοφωνική επιτυχία ήταν και το «Radio Ga Ga», το οποίο συνέθεσε ο Roger Taylor στα πλήκτρα, ακούγοντας τον 3χρονο γιο του να λέει «radio ca ca». Το «I Want to Break Free» ήταν μία ακόμη επιτυχία από το άλμπουμ, στο video clip του οποίου όλα τα μέλη των Queen είναι ντυμένοι γυναίκες. Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε σε CD

 

Η Ιστορία της Μουσικής 27 Φεβρουαρίου QUEEN-01

QUEEN: I Want to Break Free

Θέλω να Ελευθερωθώ

 

Θέλω να ελευθερωθώ

Θέλω να ελευθερωθώ
Θέλω να ελευθερωθώ από τα ψέματά σου
Ικανοποιείσαι μόνη σου, δεν σε χρειάζομαι
Πρέπει να ελευθερωθώ
Ο Θεός το ξέρει, ο Θεός το ξέρει πως θέλω να ελευθερωθώ
Ερωτεύτηκα
Ερωτεύτηκα για πρώτη φορά
Και αυτή τη φορά ξέρω πως είναι αληθινό
Ερωτεύτηκα ναι
Ο Θεός το ξέρει, ο Θεός το ξέρει πως ερωτεύτηκα
Είναι περίεργο αλλά αληθινό, ναι
Δεν μπορώ να ξεπεράσω τον τρόπο που σου αρέσω, όπως σου αρέσω
Αλλά πρέπει να είμαι σίγουρος
Όταν θα βγω έξω από αυτή την πόρτα
Αχ πόσο θέλω να είμαι ελεύθερος, μωρό μου
Αχ πόσο θέλω να είμαι ελεύθερος
Αχ πόσο θέλω να ελευθερωθώ
Αλλά η ζωή ακόμα συνεχίζεται
Δεν μπορώ να συνηθίσω στο να ζω χωρίς, να ζω χωρίς
Να ζω χωρίς εσένα στο πλευρό μου
Δεν θέλω να ζω μόνος
Ο Θεός το ξέρει, πρέπει να τα καταφέρω μόνος μου
Οπότε μωρό μου, δεν μπορείς να δεις
Πρέπει να ελευθερωθώ
Πρέπει να ελευθερωθώ
Θέλω να ελευθερωθώ, ναι
Θέλω, θέλω, θέλω
Θέλω να ελευθερωθώ

Διαβάστε και αυτό…..

JJ CALE….AFTER MIDNIGHT

 

Η Ιστορία της Μουσικής 27  Φεβρουαρίου

KL Gallery Web Radio logo

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο newsletter μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

KL GALLERY WEB RADIO  Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής σκηνής 27 Φεβρουαρίου

Μάθετε πρώτοι τα νέα του KL Gallery Web Radio με την εγγραφή σας στο newsletter 

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here