Η Ιστορία της Μουσικής 27 Οκτωβρίου 

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

   Η Ιστορία της Μουσικής 27 Οκτωβρίου το  1951 Ο άνθρωπος που αποτέλεσε  θεμέλιο λίθο των  Judas Priest, o «K. K.» Downing (Kenneth Downing, Jr., όπως είναι το κανονικό του όνομα),  γεννήθηκε και μεγάλωσε στο West Bromwich της Αγγλίας και σε ηλικία 16 ετών τον έδιωξαν από το σχολείο. Λίγο αργότερα οι γονείς του, του έδειξαν την πόρτα της εξόδου και εκείνος διέβη το κατώφλι της.  Ενώ πλησίαζε τα 20, ανακάλυψε τη ροκ και την κιθάρα. Μεγάλη επιρροή του ήταν ο  Jimi Hendrix, πάνω στο στυλ του οποίου έχτισε τον δικό του τρόπο παιξίματος της κιθάρας. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, μαζί με το φίλο του Ian Hill, αποφάσισαν να σχηματίσουν μια μπάντα, που έμελλε να γίνει οι Judas Priest. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ξεχώρισε μέσα από τεχνικά του σόλο, στα οποία με το πέρασμα των χρόνων ενσωμάτωνε διάφορα στοιχεία όπως pinch harmonics, dive bombs, και tremolo picking, δίνοντας συχνά έμφαση στην ταχύτητα, την τεχνική ακρίβεια και τη μελωδία. Τον Απρίλιο του 2010, αποφάσισε να αποσυρθεί από τα μουσικά δρώμενα και αποχώρησε από τους Judas Priest. Όντας συνταξιούχος πλέον, έχει αφιερωθεί στην άλλη μεγάλη αγάπη της ζωή του, το γκολφ.

 

   27 Οκτωβρίου το 1962  Στα Curly Clayton Studios του Λονδίνου The Rolling Stones πραγματοποιούν τις πρώτες τους ηχογραφήσεις. Πρόκειται για τα τραγούδια «Soon Forgotten» (Muddy Waters), «Close Together» (Jimmy Reed) και «You Can’t Judge a Book (By Looking at the Cover)» (Bo Diddley).

 

Διαβάστε και αυτό...


ΟΙ ROLLING STONES Ο JAGGER ΚΑΙ H ANGIE

 

   27 Οκτωβρίου το 1973  Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Gladys Knight & the Pips και το τραγούδι «Midnight Train to Georgia«. Ήταν μέρος του άλμπουμ τους «Imagination». Το 1974 τους χάρισε το βραβείο Grammy, «Best R&B Vocal Performance By A Duo, Group Or Chorus».

 

 Η Ιστορία της Μουσικής 27 Οκτωβρίου-Michael-Jackson   27 Οκτωβρίου το 1987  Για δεύτερη εβδομάδα στο Νο1 του US Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Michael Jackson με το τραγούδι «Bad». Ήταν μέρος του ομότιτλου άλμπουμ του, που κυκλοφόρησε στις 31 Αυγούστου. Το τραγούδι ήταν σε παραγωγή του τραγουδιστή με τον Quincy Jones και το video clip που ακολούθησε σε σκηνοθεσία του Martin Scorsese.

Η Ιστορία της Μουσικής 27 Οκτωβρίου

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους κοινοποιήστε το στα social media,  (Face Book- Twitter) κάντε εγγραφή στο newsletter μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

  Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής σκηνής 

Μάθετε πρώτοι τα νέα του KL Gallery Web Radio με την εγγραφή σας στο newsletter

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here