Η Ιστορία της Μουσικής 16 Σεπτεμβρίου

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

   Η Ιστορία της Μουσικής 16 Σεπτεμβρίου το 1925 Ο θρυλικός Αμερικανός blues κιθαρίστας και τραγουδοποιός B.B. King (Riley B. King) γεννήθηκε στην Ιντιανόλα του Μισισίπι. Άρχισε την ενασχόληση του με το τραγούδι στην χορωδία της εκκλησίας, τραγουδώντας gospel και σε ηλικία δώδεκα ετών αγόρασε την πρώτη του κιθάρα. Στα τέλη της δεκαετίας του ’40 πραγματοποίησε τις πρώτες του ηχογραφήσεις με παραγωγό τον Sam Phillips αλλά η αναγνώριση ήρθε λίγο αργότερα την δεκαετία του ’50. Δημοφιλή τραγούδια του: «Every Day I Have the Blues», «Sweet Little Angel», «Let the Good Times Roll», «The Thrill Is Gone», «When Love Comes to Town» κ.α. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, «The 100 Greatest Guitarists of All Time», βρέθηκε επάξια στην τρίτη θέση μετά τους Jimi Hendrix και Duane Allman. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock & Roll Hall of Fame το 1987 και το 2004 η Βασιλική Ακαδημία της Σουηδίας τον τίμησε με το Polar Music Prize.

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους κοινοποιήστε το στα social media,  κάντε εγγραφή στο newsletter μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

16 Σεπτεμβρίου το  1970 Σε ψηφοφορία που διεξάγεται από το Βρετανικό περιοδικό «Melody Maker», οι Led Zeppelin ψηφίζονται ως το πιο δημοφιλές συγκρότημα. Είναι η πρώτη φορά τα επτά τελευταία χρόνια που οι The Beatles δεν βρίσκονται πρώτοι στη λίστα.

 

 

 

   16 Σεπτεμβρίου το  1974 Ο Bob Dylan ξεκινάει τις ηχογραφήσεις του 15ου δίσκου του «Blood on the Tracks» που κράτησαν 10 ημέρες.

 

 

   16 Σεπτεμβρίου το  1985 Οι KISS κυκλοφορούν το δέκατο τρίτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο «Asylum». Είναι το πρώτο άλμπουμ με τον κιθαρίστα Bruce Kulick, ο οποίος αντικατέστησε τον Mark St. John ένα χρόνο νωρίτερα. Ο Kulick είναι ο τρίτος κιθαρίστας μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα και ιδρυτικού μέλους Ace Frehley το 1982. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: «Tears Are Falling», «Who Wants To Be Lonely», «Uh! All Night» κ.α.

 

Η Ιστορία της Μουσικής 16 Σεπτεμβρίου

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο newsletter μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

  Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής σκηνής 

Μάθετε πρώτοι τα νέα του KL Gallery Web Radio με την εγγραφή σας στο newsletter

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  |ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here