Η Ιστορία της Μουσικής 05 Αυγούστου

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ

KL Gallery Web Radio Καθημερινά στις 08:00 – 10:00 – 12:00 – 16:00 – 18:00  και στις 23:00  Η Ιστορία της Μουσικής με την Villie Skordaki​ Συντονιστείτε τώρα και απολαύστε  24 ώρες γεμάτες με μουσική και τραγούδια,Τέχνη Πολιτισμό Ταξίδι

Συντονιστείτε……

Η Ιστορία της Μουσικής 05 Αυγούστου The Beatles      Η Ιστορία της Μουσικής 05 Αυγούστου το 1966 Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το έβδομο στούντιο άλμπουμ των The Beatles με τίτλο «Revolver». Είναι ένα αρκετά πιο κιθαριστικό άλμπουμ σε σχέση με το προηγούμενο τους, «Rubber Soul». Σκαρφάλωσε στο No 1 σε Αγγλία και Αμερική και ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα «Taxman», «Eleanor Rigby», «Yellow Submarine», «She Said She Said», «Good Day Sunshine», «Tomorrow Never Knows» κ.α. Το εξώφυλλο ήταν μια δημιουργία του Γερμανού μπασίστα και φίλου του συγκροτήματος Klaus Voormann. Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου από τις 6 Απριλίου έως τις 21 Ιουνίου του 1966. Αρχικά είχε επιλεχτεί σαν τίτλος του άλμπουμ το «Abracadabra» αλλά σύντομα ανακάλυψαν πως είχε χρησιμοποιηθεί από άλλο συγκρότημα. Ακολούθησαν οι σκέψεις για τίτλους όπως «Magical Circles», «Beatles on Safari», «Pendulum» κ.α. ώσπου κατέληξαν στο «Revolver». Θεωρείται ένα από τα πρώτα ψυχεδελικά άλμπουμ και ένα από τα σημαντικότερα τους. Κυκλοφορεί πριν την τελευταία τους περιοδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα συμπεριλάβουν κανένα από τα τραγούδια του άλμπουμ λόγω της δυσκολίας που είχαν να παιχτούν με φυσικά όργανα. Χρησιμοποίησαν προηγμένες για την εποχή τεχνικές ηχογράφησης, τις οποίες δεν είχαν την δυνατότητα να εφαρμόσουν στην σκηνή.

 

Διαβαστε και αυτο

JOHN LENNON…..IMAGINE

 

KL  Gallery Web Radio  24ωρες γεμάτες με μουσική και τραγούδια από τις Δεκαετίες 60s 70s 80s, με ειδικά αφιερώματα σε τραγούδια και συγκροτήματα, που έχουν γράψει την δική τους Ιστορία, που έχουν αντέξει στο χρόνο….

 

Η Ιστορία της Μουσικής 05 Αυγούστου-Pink Floyd   5 Αυγούστου το 1967 Οι Pink Floyd κυκλοφορούν στη Μεγάλη Βρετανία το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο «The Piper at the Gates of Dawn». Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου από το Φεβρουάριο έως και το Μάρτιο του 1967. Είναι το μοναδικό άλμπουμ του συγκροτήματος που δημιουργήθηκε κάτω από την «αρχηγεία» του Syd Barrett. Ανέβηκε μέχρι την έκτη θέση των Βρετανικών Albums Chart και ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα «Astronomy Domine», «Matilda Mother», «Flaming» κ.α.

 

 

 

Η Ιστορία της Μουσικής 05 Αυγούστου The Rolling Stones

  5 Αυγούστου το 1978 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Rolling Stones με το τραγούδι «Miss You». Είναι το όγδοο No 1 του συγκροτήματος και είναι μέρος του άλμπουμ τους «Some Girls». Το τραγούδι είναι μια δημιουργία του Mick Jagger και του κιμπορντίστα Billy Preston.

 

ΟΙ ROLLING STONES Ο JAGGER ΚΑΙ H ANGIE

 

Η Ιστορία της Μουσικής 05 Αυγούστου

KL Gallery Web Radio logo

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο newsletter μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

KL GALLERY WEB RADIO  Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής σκηνής 5 Αυγούστου

Μάθετε πρώτοι τα νέα του KL Gallery Web Radio με την εγγραφή σας στο newsletter 

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here