ΑΝΝΑ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ

Η Άννα είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην ιστιοπλοία έχοντας υπάρξει επί σειρά ετών πρωταθλήτρια στο άθλημα αυτο.

Ο τρόπος που προσέγγιζε τον πρωταθλητισμό πάντοτε διέφερε, είχε αναπτύξει έναν προσωπικό ολιστικό τρόπο που την οδηγούσε στη νίκη. Τρόπο τον οποίο δεν μπορούσε να εξηγήσει μέχρι που η Transformational Yoga μπήκε στη ζωή της και η διαίσθηση της μετατράπηκε σε λέξεις.

Η Άννα εργάζεται χρησιμοποιώντας ως κύρια εργαλεία της τη Yoga και το νερό προσφέροντας μια ολιστική και ολοκληρωμένη πρακτική. Οι μορφές πρακτικής που διδάσκει είναι Τransformational Yoga και Transformational Hatha Yoga, Aerial Yoga, Aqua Fitness, Aqua Aerobics και προγράμματα αποκατάστασης τραυματισμών μέσα στο νερό.

Το στοιχείο της είναι ο αέρας. Όμως είναι άμεσα συνδεδεμένη με το στοιχείο του νερού. Η ιστορία της ξεκινά στην ηλικία των 5 ετών μέσα σε ένα ιστιοπλοικό σκαφάκι. Καθώς μεγαλώνε  σχολούμενη με την ιστιοπλοία, κατανοούσε και συνέδεε τα πέντε στοιχεία, το σώμα με το πνεύμα, την καρδία και το μυαλό της. Κατόρθωσε να αναπτύξει όλη αυτή τη σύνδεση μέχρι το επίπεδο της συμμετοχής σε μια Ολυμπιάδα και συγκεκριμένα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Λονδίνο 2012.

Η αγάπη της για την ιστιοπλοία την οδήγησε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και πήρε το πτυχίο της με ειδικότητα στην Ιστιοπλοία.

Κατάλαβε λίγο καιρό αργότερα πως η Ινδία είχε άμεση σχέση και σύνδεση με την Γιόγκα και τον δρόμο της ενότητας που από μικρή εξέλισσε.

Έτσι, σπούδασε στην Ελλάδα Transformational Hatha Yoga, Aerial Yoga and Therapeutic yoga. Όμως η Ινδία την καλούσε. Έφυγε για να συναντήσει τον Sri Swami VInyanand, ιδρυτή της «Μεταμορφωτικής Γιογκα». Είχε αισθανθεί ότι αυτό το στυλ γιόγκα δουλεύει με διαφορετικό τρόπο σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής της. Έμεινε 5 εβδομάδες μαζί του, μαθαίνοντας,  δοκιμάζοντας, παρατηρώντας, διαλογιζομενη, ψάλνοντας, απελευθερώνοντας, ανοίγοντας, δημιουργώντας συνδέσεις, επικοινωνώντας και τελικά βιώνοντας την άνευ όρων ανιδιοτελή αγάπη.

Όταν επέστρεψε (στις αρχές του 2017), άρχισε να δουλεύει πάνω στο selfnsoul fitness project. Μια ολιστική παροχή πληροφοριών, υπηρεσιων και προιόντων σχετικών με την ευεξία, την άσκηση και τη γίογκα. Το Selfnsoul ξεκίνησε ως μια προσωπική ανάγκη απελευθέρωσης και επικοινωνίας μιας βαθιάς αποθηκευμένης γνώσης. Επίσης δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη ύπαρξης ενός τρόπου προπόνησης που θα σέβεται, θα αναγνωρίζει και θα υπηρετεί την ατομική μοναδικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here