24 ΜΑΡΤΙΟΥ ( ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

0
193

 

 

    24 Μαρτίου το 1973    Η Harvest / Capitol ανακοινώνει την επίσημη κυκλοφορία του έκτου στούντιο άλμπουμ  των Pink Floyd με τον τίτλο “Dark Side of the Moon”. Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, χρησιμοποιώντας προηγμένες για την εποχή τεχνικές με μηχανικό ήχου τον Alan Parsons. Το άλμπουμ αναφέρεται κυρίως σε θέματα όπως ο χρόνος, η απληστία, οι ψυχικές διαταραχές και ο θάνατος. Ανέβηκε στο Νο1 του Billboard 200 και είναι ένας από τους πιο εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών. Δημοφιλή τραγούδια τα “Money”, “Us and Them”, “The Great Gig in the Sky” κ.α.

 

24 ΜΑΡΤΙΟΥ ( ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

 ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

   24 Μαρτίου το 1937 Ο μεγάλος Αμερικανός soul τραγουδιστής Billy Stewart (1937-1970), γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Ήταν δημοφιλής για τον ιδιαίτερο τρόπο που τραγουδούσε “Scat Singing”. To 1966 έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με την ερμηνεία του στο τραγούδι “Summertime” του George Gershwin.

 

 

 

   24 Μαρτίου το 1959    Οι The Drifters κυκλοφορούν το single “There Goes My Baby”. Είναι η πρώτη τους κυκλοφορία με βασικό τραγουδιστή τον Ben E. King και παραγωγούς τους Jerry Leiber και Mike Stoller. Έφτασε μέχρι το No2 του Billboard. Το 1984 θα το ξανατραγουδήσει η Donna Summer.

 

 

 

 24 Μαρτίου το 1985 To τραγούδι “Easy Lover” των Phil Collins και Philip Bailey βρίσκεται στην κορυφή των Βρετανικών Single Charts. To τραγούδι πρωτοεμφανίστηκε στο άλμπουμ του Bailey με τίτλο “Сhinese Wall” που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1984.

 

 

 

24 Μαρτίου το 1990    Η Καναδή τραγουδίστρια Alannah Myles και το τραγούδι “Black Velvet” βρίσκονται στο Νο1 του Billboard Hot 100. Θα παραμείνει στη κορυφή για δύο εβδομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here