Τα σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 01 Μαΐου

0
209

Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 01 Μαΐου

 

   1 Μαίου το  1930    Ο Αμερικανός μουσικός της φυσαρμόνικας Little Walter (Marion Walter Jacobs 1930-1968) γεννήθηκε στο Marksville της Louisiana. Θεωρείται από τους πιο σημαντικούς μετά πολεμικούς μουσικούς της Blues. Το 2008 το όνομα του γράφτηκε στο The Rock and Roll Hall of Fame. Λόγω της μεγάλης δεξιοτεχνίας του, αρκετοί τον συγκρίνουν με μεγάλες μουσικές προσωπικότητες όπως τους Charlie Parker και Jimi Hendrix. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Muddy Waters, Koko Taylor, Bo Diddley κ.α. Το 1948 ενσωματώθηκε στην μπάντα του Muddy Waters και συμμετείχε στις κλασικές ηχογραφήσεις του. Το 1952 δημιούργησε την δικιά του μπάντα και η πρώτη ηχογράφηση, το τραγούδι “Juke”, έγινε η πρώτη του μεγάλη επιτυχία, φτάνοντας την κορυφή του Billboard R&B Charts. Άλλες επιτυχίες του τραγούδια “Roller Coaster” και “Sad Hours”.

 

    1 Μαίου το  1969    Ο Jimi Hendrix συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο του Toronto στον Καναδά, για κατοχή ναρκωτικών. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους δέκα χιλιάδων δολαρίων.

 

 

 

 

    1 Μαίου το 1975    Οι The Rolling Stones ανακοινώνουν στους δημοσιογράφους την επερχόμενη περιοδεία τους στην Αμερική, παίζοντας το τραγούδι “Brown Sugar” πάνω σε ένα λεωφορείο, το οποίο διέσχιζε την Πέμπτη Λεωφόρο του Manhattan.

 

 

    1 Μαίου το 1980    Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής απαγορεύει την ραδιοφωνική μετάδοση του τραγουδιού των Pink Floyd, “Another Brick In The Wall”, όταν διαπιστώνει πως έχει γίνει το τραγούδι-ύμνος των νεαρών έγχρωμων μαθητών που διαμαρτύρονται για την ελλειπή παιδεία.

 

 

 

   1 Μαίου το 2007  Μια από τις μακροβιότερες δυνάμεις του rock, οι ρίζες των οποίων τοποθετούνται στα τέλη της δεκαετίας του ’60, εν έτη 2007, ξαναχτυπούν με καινούριο υλικό μετά από πέντε χρόνια και πραγματοποιούν τη δυναμική επιστροφή τους στα δισκογραφικά δρώμενα. Οι Rush, χωρίς να επιτρέπουν στο χρόνο να ξεθωριάσει τη λάμψη τους, κυκλοφορούν τη 18η δουλειά τους, με τίτλο Snakes & Arrows και κερδίζουν τις εντυπώσεις. Πιο ώριμοι από ποτέ, οι τρεις Καναδοί, συνθέτουν δεκατρείς πολύ γεμάτες συνθέσεις που δημιουργούν την αίσθηση πως είναι αποτέλεσμα μιας περιόδου ανανέωσης, κάτι που γίνεται αντιληπτό σε όλη τη διάρκεια του άλμπουμ.  Το “Snakes & arrows”, που έκανε το ντεμπούτο του απ’ την 3η θέση του Billboard 200, παραμένοντας εκεί για 14 εβδομάδες, είναι απ’ αυτές τις δουλειές, που όσο πιο πολύ τις ακούς, τόσο πιο βαθιά μπαίνεις στη μουσική τους και τόσο περισσότερο σε κερδίζουν. Για αρκετούς, θεωρείται ένα απ’ τα σημαντικότερα progressive rock άλμπουμ της δεκαετίας, σίγουρα πάντως μπορεί να σταθεί με αξιώσεις δίπλα σ’ αυτές που καθιέρωσαν την μπάντα. Μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια καριέρας, οι Rush, μπορούν να διατηρούνται σ’ ένα υψηλό επίπεδο και να εντυπωσιάζουν,  χωρίς ν’ ακούγονται παρωχημένοι.

KL GALLERY WEB RADIO

KL Gallery Web Radio logoΔεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού, καθώς και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here