Το-Ηπειρώτικο-τραγούδι-της-φύσης-vVassilis-Lappas-001θΕΟΓΕΦΥΡΟ-ΚΑΛΑΜΑΣ-ΜΟΝΗ ΠΑΤΕΡΩΝ-ΛΙΘΙΝΟ

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 18:00, σε επανάληψη η εκπομπή Σχήματα και Χρώματα Ελληνικά  του Βασίλη Λάππα, με το αφιέρωμα στο πανέμορφο Μνημείο της Φύσης, το Θεογέφυρο, το οποίο  στις 08 Φεβρουαρίου 2018 πέρασε πλέον στην Ιστορία.

Ο ποταμός Καλαμάς ή Θύαμις θέριεψε, και με τα άγρια νερά του μας τιμώρησε για την αδιαφορία μας στα δικά του Μνημεία, στα μνημεία που ο ίδιος δημιούργησε σκαλίζοντας στα βράχια τοξωτό γεφύρι και  όπως το δημιούργησε, έτσι το κατέστρεψε.

Να σημειωθεί ότι το Θεογέφυρο είχε χαρακτηριστεί από το 1991 αρχαιολογικός χώρος και αποτελούσε μνημείο της φύσης και πόλος έλξης τουριστών όλο το χρόνο.
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Κώστας Χριστοφιλόπουλος,  Δημοσιογράφος, Ποιητής, Σκηνοθέτης, πρώην παραγωγός της Καθημερινής εκπομπής της ΕΡΤ Μένουμε Ελλάδα,  ο Κώστας Στεργίου Πρόεδρος Ομοσπονδοίας Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων,που θα μας μιλήσει για τη μόλυνση του ποταμού Καλαμά ή Θύαμη, -άλλη μία ένδειξη αδιαφορίας μας προς τη φύση- και πώς θα μπορέσουμε να τον προστατέψουμε. Στις αποδράσεις όπως πάντα η Villie Skordaki όπου σήμερα θα μας ταξιδέψει στη Λίμνη Ζαραβίνα.

Διαβάστε όλο το αφιέρωμα ……

Το Ηπειρώτικο τραγούδι της φύσης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here