Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 28 Μαΐου

0
174
U.S. rock singer John Fogerty performs during the Peace & Love festival in Borlange in the Midwest of Sweden on July 3, 2010. AFP PHOTO / SCANPIX / NIKLAS LARSSON ** SWEDEN OUT ** (Photo credit should read NIKLAS LARSSON/AFP/Getty Images)

Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 28 Μαΐου

Η Ιστορία της Μουσικής Σκηνής 28 Μαΐου

   Η Ιστορία της Μουσικής Σκηνής 28 Μαίου το 1945 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας John Fogerty (John Cameron Fogerty) γεννήθηκε στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Creedence Clearwater Revival. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1967 και δύο χρόνια αργότερα, με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα “Susie Q” και “I Put a Spell on You” (Screamin’ Jay Hawkins). Αργότερα ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες, όπως τα “Bad Moon Rising”, “Proud Mary”, “Have You Ever Seen the Rain?” κ.α. Από το 1973 ακολούθησε σόλο καριέρα, με τραγούδια όπως το “Rockin’ All Over the World” το οποίο αργότερα διασκεύασαν και οι Status Quo. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame με αυτό των CCR το 1993. Το άλμπουμ του “Revival” που κυκλοφόρησε το 2007, ήταν υποψήφιο για το βραβείο Grammy “Best Rock Album” αλλά έχασε από τους Foo Fighters.

 

   28 Μαίου το 1910 Ο Αμερικανός blues κιθαρίστας και τραγουδιστής T-Bone Walker (Aaron Thibeaux Walker 1910-1975) γεννήθηκε στο Linden του Τέξας. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους κιθαρίστες της modern blues. Υπήρξε μεγάλη επιρροή για τους Chuck Berry, B.B. King, Jimi Hendrix κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Βlues Hall of FameB το 1980 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987.

 

 

 

   28 Μαίου το 1970 Ο Βρετανός τραγουδιστής, κιθαρίστας και μπασίστας του συγκροτήματος Doves, Jimi Goodwin (Jamie Francis Alexander Goodwin) γεννήθηκε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1998 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα στούντιο άλμπουμ με τραγούδια επιτυχίες όπως τα “Here It Comes”, “There Goes the Fear”, “Kingdom of Rust” κ.α.

 

 

KL Gallery Web Radio logo KL GALLERY WEB RADIO  Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 28 Μαΐου

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού, καθώς και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here