Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 08 Ιουλίου

0
298

Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 08 Ιουλίου

Η Ιστορία της Μουσικής Σκηνής 8 Ιουλίου

 

    Η Ιστορία της Μουσικής Σκηνής 8 Ιουλίου το 1908 Ο Αμερικανός σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μαέστρος της Jazz και Blues Louis Jordan (1908-1975) γεννήθηκε στο Brinkley του Arkansas. Είναι γνωστός και ως “The King of the Jukebox”. Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του ’30, συμμετέχοντας σε μεγάλες swing jazz μπάντες και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής τις δεκαετίες ’40 και ’50. Μαζί με τους Duke Ellington και Count Basie, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μαέστρους της εποχής του. Τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες, όπως οι Bing Crosby, Ella Fitzgerald και Louis Armstrong. Δημοφιλή τραγούδια του: “Ration Blues”, “Is You Is or Is You Ain’t My Baby”, “Caldonia”, “Let The Good Times Roll” κ.α.

 

   8 Ιουλίου το 1961 Ο Βρετανός μουσικός και ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode, Andy Fletcher (Andrew John Fletcher) γεννήθηκε στο Nottingham. Είναι ένα από τα τρία μέλη του συγκροτήματος που δεν άλλαξαν από την ίδρυση του το 1980.

 

 

   8 Ιουλίου το 1970 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Beck (Bek David Campbell) γεννήθηκε στο Los Angeles της California. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1994 όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι “Loser”. Χαρακτηρίζεται για τις ιδιόμορφες ενορχηστρώσεις και το μουσικό του στυλ.

 

 

   8 Ιουλίου το 1978 Το άλμπουμ του Gerry Rafferty «City to City» ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών, εκθρονίζοντας το σάουντρακ της ταινίας «Saturday Night Fever», που παρέμεινε στην κορυφή επί ένα εξάμηνο.

 

 

   

    8 Ιουλίου το 1966 Οι The Beatles κυκλοφορούν το EP “Nowhere Man”. Εκτός από το ομώνυμο περιλαμβάνει επίσης τα τραγούδια “Drive My Car”, “Michelle” και “You Won’t See Me”. Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου.

 

 

 

 

    8 Ιουλίου το 1831 Γεννήθηκε ο John Pemberton, αμερικανός φαρμακοποιός, που ανακάλυψε την Coca-Cola…..Και τι θα κάναμε χωρίς αυτή…!!!!  Ήταν ένα συνηθισμένο απόγευμα του 1886  όταν ο John Pemberton, διακεκριμένος γιατρός και φαρμακοποιός της Ατλάντα, σε ένα από τα πειράματα-γιατροσόφια του παρασκεύασε ένα εύοσμο υγρό με χρώμα καραμέλας. Περιχαρής ο Πέμπερτον πήγε το παρασκεύασμά του στο γειτονικό φαρμακείο του Jacobs, όπου μπήκαν οι τελευταίες πινελιές ανθρακικού και δόθηκε στους πελάτες να το δοκιμάσουν: όλοι συμφώνησαν ότι το ποτό ήταν -το λιγότερο- ιδιαίτερο!

 

 

KL Gallery Web Radio logo

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

 KL GALLERY WEB RADIO  Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 08 Ιουλίου

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού, καθώς και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here