Η Ιστορία της Μουσικής 07 Οκτωβρίου

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Καθημερινά στις 08:00 – 10:00 – 12:00 – 16:00 – 18:00 – 20:00 – 22:00 Η Ιστορία της Μουσικής με την Villie στον KL Gallery Web Radio Συντονιστείτε τώρα και απολαυστε 24 ώρες γεμάτες με μουσική και τραγούδια απο τις Δεκαετίες 60s 70s 80s

 

    Η Ιστορία της Μουσικής 07 Οκτωβρίου το 1969 Η Jane Birkin και ο Serge Gainsbourg φτάνουν στο Νο 1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι τους «Je T’ Aime… Moi Non Plus». Είναι το μοναδικό γαλλικό τραγούδι που έφτασε στην κορυφή. Ο προφανής ερωτισμός του τραγουδιού και το θέμα – ταμπού του σεξ χωρίς αγάπη, προκάλεσαν πανευρωπαϊκό σκάνδαλο. Το χορό έσυρε με σκληρή ανακοίνωσή του το Βατικανό. Ακολούθησαν η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πολωνία, η Σουηδία, η Ισπανία και η Μεγάλη Βρετανία, που απαγόρευσαν τη μετάδοσή του από το ραδιόφωνο. Οι αντιδράσεις έφεραν τη μεγάλη επιτυχία του σε όλη την Ευρώπη. Το «Je t’ aime… moi no plus» ανέβηκε για μια εβδομάδα στο Νο 1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών, στο Νο2 του ιταλικού και στο Νο3 του γερμανικού. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ίσα – ίσα που έφθασε ο απόηχός του (Νο 69 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών).

Je T’ Aime… Moi Non Plus

Σε Αγαπώ… Εγώ Όχι Πια!

(ρεφρέν)
Σε αγαπώ, σε αγαπώ
Ω ναι σε αγαπώ!
Εγώ όχι πια!
Ω, αγάπη μου!
Όπως το αναποφάσιστο κύμα
Πηγαίνω, πηγαίνω κι έρχομαι
Ανάμεσα στα σωθικά σου
Πηγαίνω κι έρχομαι
Μέσα σου
Και συγκρατιέμαι
(ρεφρέν)
Είσαι το κύμα κι εγώ το γυμνό νησί

Πηγαίνεις, πηγαίνεις κι έρχεσαι

Ανάμεσα στα σωθικά μου
Πηγαίνεις κι έρχεσαι
Μέσα μου
Και σε συναντώ
(ρεφρέν)
Όπως το αναποφάσιστο κύμα
Πηγαίνω, πηγαίνω κι έρχομαι
Ανάμεσα στα σωθικά σου
Πηγαίνω κι έρχομαι
Μέσα σου
Και συγκρατιέμαι
Πηγαίνεις, πηγαίνεις κι έρχεσαι
Ανάμεσα στα σωθικά μου
Πηγαίνεις κι έρχεσαι
Μέσα μου
Και σε συναντώ
(ρεφρέν)
Η σαρκική αγάπη (που νιώθουμε) είναι ατελείωτη
Πηγαίνω, πηγαίνω κι έρχομαι
Ανάμεσα στα σωθικά σου
Πηγαίνω κι έρχομαι
Και συγκρατιέμαι
Όχι! Τώρα έλα!

 

 

 

 

KL Gallery Web Radio 24ωρες γεμάτες με μουσική και τραγούδια από τις Δεκαετίες 60s 70s 80s, με ειδικά αφιερώματα σε τραγούδια και συγκροτήματα, που έχουν γράψει την δική τους Ιστορία, που έχουν αντέξει στο χρόνο….

   7 Οκτωβρίου το 1954 γεννήθηκε ο κουβανέζικης καταγωγής ντράμερ των Bon Jovi, Tico Torres, το ολόκληρο όνομα του οποίου είναι Hector Samuel Juan “Tico” Torres. Από το 1978 είναι σταθερά μέλος των Bon Jovi, πλησιάζοντας τα 30 χρόνια παρουσίας στους κόλπους τους. Εκτός από τη μουσική, ο Torres έχει αναπτύξει και το ταλέντο του στη ζωγραφική, κάνοντας και εκθέσεις από το 1994. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος και ζωγραφίζει εκφραστικές εικόνες με σκηνές από την καθημερινότητα και τη ζωή με το συγκρότημα. Έχει τρεις γάμους στο ενεργητικό του, ο δεύτερος από τους οποίους με το μοντέλο Eva Herzigová, που κράτησε δύο χρόνια. Από τον τελευταίο γάμο του, το 2001, έχει ένα γιο.

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο newsletter μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

 KL GALLERY WEB RADIO  Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής σκηνής 07 Οκτωβρίου

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here