Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 02 Αυγούστου

0
271

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ 02-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

  Η Ιστορία της Μουσικής Σκηνής 2 Αυγούστου

     Η Ιστορία της Μουσικής Σκηνής 2 Αυγούστου το 1983 Ο θρυλικός Αμερικανός μπασίστας James Jamerson (James Lee Jamerson 1936-1983) απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από κύρωση του ύπατος. Τις δεκαετίες ’60 και ’70 είχε ηχογραφήσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Motown Records, όπως “For Once in My Life” (Stevie Wonder), “Dancing in the Street” (Martha and the Vandellas), “I Heard It Through the Grapevine” (Gladys Knight and the Pips), “Reach Out I’ll Be There” (The Four Tops) κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2000. Το χαρακτηριστικό παίξιμο του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του ήχου της Motown. Πολλοί είναι οι μπασίστες που έχουν επηρεαστεί από τον James Jamerson, όπως οι Bernard Odum (James Brown’s band), John Alec Entwistle (The Who), John Paul Jones (Led Zeppelin) κ.α. Το 2009 το όνομα του γράφτηκε στο Fender Hall of Fame.

 

    2 Αυγούστου το 1962 Ο Bob Dylan αλλάζει το όνομα του επίσημα, από Robert Zimmerman με το οποίο βαφτίστηκε. Την ίδια ημέρα υπογράφει συμβόλαιο με τον μάνατζερ Albert Grossman.

 

    2 Αυγούστου το 1980 Η συλλογή τραγουδιών του Hard Rock συγκροτήματος Deep Purple με τίτλο “Deepest Purple: The Very Best of Deep Purple” βρίσκεται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart. Περιείχε δημοφιλή τραγούδια τους όπως τα “Black Night“, “Fireball“, “Child in Time“, “Smoke on the Water” κ.α.

 

 

KL Gallery Web Radio logo

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

 KL GALLERY WEB RADIO  Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 02 Αυγούστου 

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού, καθώς και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here