Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 06 Ιουλίου

0
272

Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 06 Ιουλίου

Η Ιστορία της Μουσικής Σκηνής 6 Ιουλίου

    Η Ιστορία της Μουσικής Σκηνής 6 Ιουλίου το 1971 Ο μεγάλος Αμερικανός τρομπετίστας και τραγουδιστής της Jazz Louis Armstrong (Louis Daniel Armstrong 1901-1971) απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών στο Queens της Νέας Υόρκης από καρδιακή προσβολή. Ξεκίνησε την καριέρα του με την μπάντα του μέντορά του, Joe “King” Oliver, Creole Jazz Band. Στα τέλη της δεκαετίας του ’40 γνώρισε τεράστια επιτυχία με την την μπάντα Louis Armstrong and his All Stars, πραγματοποιώντας ηχογραφήσεις και συμμετέχοντας σε πάνω από 30 ταινίες. Το 1968 ηχογράφησε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του, “What a Wonderful World”. Το 1972 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement”. Δεν είναι λίγες οι ηχογραφήσεις του που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στο Grammy Hall of Fame, “St. Louis Blues”, “All of Me”, “Porgy and Bess”, “Hello Dolly!”, “Mack the Knife” κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990.

 

   6 Ιουλίου το 1925 Ο Αμερικανός πρωτοπόρος της Rock and Roll Bill Haley (William John Clifton Haley 1925-1981) γεννήθηκε στο Highland Park του Michigan. Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 με το συγκρότημα του Bill Haley & His Comets, ήταν από τους καλλιτέχνες που βοήθησαν στην εξάπλωση της Rock n’ Roll στην Αμερική. Μεγάλη τους επιτυχία τα τραγούδια “Rock Around the Clock” και “Shake, Rattle and Roll” (Big Joe Turner). Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987.

 

   6 Ιουλίου το 1952 Γεννήθηκε ο κιθαρίστας Graham Oliver, που ξεχώρισε ως μέλος των Saxon. Γεννήθηκε στο  Mexborough του Νότιου Yorkshire της Αγγλίας και το ενδιαφέρον του για τη μουσική ξύπνησε αφότου άκουσε το τραγούδι του Bob Dylan, “Gates of Eden” Στα 15 χρόνια παραμονής του στην μπάντα, συνέβαλε έντονα με το παίξιμο του στον ήχο των Saxon και κατ’ επέκταση στην διαμόρφωση του NWOBHM στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Επιπλέον συμμετείχε και συνθετικά στα άλμπουμ τους, ενώ για το “Power and the Glory”, υπήρξε υπεύθυνος για τον μεγαλύτερο όγκο του υλικού, όπως έχει πει σε συνέντευξη του. Η θητεία του στις τάξεις των Saxon, διήρκησε μέχρι το 1994, όταν και απολύθηκε με τις κατηγορίες ότι προσπάθησε να πουλήσεις τις ηχογραφήσεις από την εμφάνιση των Saxon του 1980, χωρίς να το γνωρίζουν οι υπόλοιποι, κάτι που ο ίδιος έχει αρνηθεί. Ο Graham, έχει κυκλοφορήσει επίσης μια σόλο δουλειά, με τίτλο “End of an Era”, το 2001, που περιέχει συμμετοχή guest μουσικών.

 

   6 Ιουλίου το 1965 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Four Tops με το τραγούδι “I Can’t Help My Self”. Στην δεύτερη θέση ακολουθούν οι The Rolling Stones με το “(I Can’t Get No) Satisfaction”, το οποίο λίγο αργότερα θα γίνει το πρώτο τους No 1 στην Αμερική.

 

 

   6 Ιουλίου το 1985 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Phil Collins με το τραγούδι “Sussudio”. Θα είναι το τρίτο του Νο 1 στις Η.Π.Α. Το τραγούδι είχε κυκλοφορήσει στις 9 Φεβρουαρίου. Είναι μέρος του τρίτου του άλμπουμ, “No Jacket Required”.

 

 

KL Gallery Web Radio logo

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

 KL GALLERY WEB RADIO  Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 06 Ιουλίου

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού, καθώς και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here