Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 07 Ιουνίου

0
319

Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 07 Ιουνίου

Η Ιστορία της Μουσικής Σκηνής 07 Ιουνίου

 

    Η Ιστορία της Μουσικής Σκηνής 07 Ιουνίου το  1994    Οι Boston κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Walk On”. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν το 1988 και τελείωσαν το 1993. Είναι το μόνο άλμπουμ του συγκροτήματος χωρίς τον τραγουδιστή Brad Delp. Έφτασε μέχρι την έβδομη θέση του Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “I Need Your Love”, “Surrender to Me” κ.α.

 

 

   7 Ιουνίου το  1958    Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και ηθοποιός Prince (Prince Rogers Nelson) γεννήθηκε στην Minneapolis της  Minnesota. Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες των τελευταίων 40 χρόνων, έχοντας κερδίσει επτά βραβεία Grammy, μία Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο Όσκαρ. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The 100 Greatest Artists of All Time”, βρίσκεται στην 28η θέση. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το Μάρτιο του 1994. Δημοφιλή τραγούδια του: “Purple Rain”, “When Doves Cry”, “Kiss”, “Sign o’ the Times”, “Cream”, “Nothing Compares 2 U”.

 

    7 Ιουνίου το  1963 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας των Violent Femmes, Gordon Gano γεννήθηκε στο Milwaukee του Wisconsin. Μαζί με τους Brian Ritchie και Victor DeLorenzo δημιούργησαν το συγκρότημα το 1980 και γνώρισαν επιτυχία με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, με τραγούδια όπως τα “Blister in the Sun”, “Kiss Off” και “Add It Up”. Διαλύθηκαν το 1987 για να ξανασχηματιστούν το 2007 για ένα σύντομο διάστημα. Μετά από αυτό ο Gano σχημάτισε καινούρια μπάντα με τα πρώην μέλη των The Bogmen, Billy και Brendan Ryan, με την ονομασία Gordon Gano & The Ryans.

 

   7 Ιουνίου το  1969    To supergroup Blind Faith πραγματοποιεί την πρώτη του συναυλία στο Hyde Park του Λονδίνου. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Eric Clapton, Ginger Baker, Steve Winwood και Ric Grech. Θα κυκλοφορήσουν ένα και μοναδικό άλμπουμ τον Αύγουστο με τίτλο “Blind Faith” και θα διαλυθούν λίγο αργότερα…

 

   7 Ιουνίου το  1970    Οι Βρετανοί The Who δίνουν παράσταση στο Metropolitan Opera House της Νέας Υόρκης, παρουσιάζοντας το άλμπουμ/rock-όπερα “Tommy”. Ήταν το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει στις 23 Μαΐου του 1969. Ήταν το πρώτο μουσικό έργο που κέρδισε τον χαρακτηρισμό “Rock Opera” και το 1998 κέρδισε το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame, το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ζωής με σημαντική προσφορά στην εξέλιξη της μουσικής.

 

   7 Ιουνίου το  2004    Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανικού συγκροτήματος The Killers με τίτλο “Hot Fuss”. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Somebody Told Me”, “Mr. Brightside”, “Smile Like You Mean It” κ.α. Στην Μεγάλη Βρετανία θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιονίου. Οι πωλήσεις του παγκοσμίως ξεπερνούν τα επτά εκατομμύρια αντίτυπα.

 

 

KL Gallery Web Radio logo KL GALLERY WEB RADIO  Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής Σκηνής 06  Ιουνίου

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού, καθώς και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here